Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Μεταμόσχευση μαλλιών: Κόστος, τιμές και τί να περιμένετε

Όπως η καλή υγεία και η νεότητα, οι περισσότεροι από εμάς λαμβάνουμε την ύπαρξη ενός κεφαλιού γεμάτου μαλλιά ως κάτι δεδομένο - μέχρι να εξαφανιστεί. Για πολλούς ανθρώπους, οι διαδικασίες μεταμόσχευσης μαλλιών μπορούν να τους βοηθήσουν να φέρουν πίσω την παλιά καλή εμφάνιση ενός γεμάτου - ή τουλάχιστον, πιο γεμάτου - κεφαλιού με μαλλιά.

Τι είναι η μεταμόσχευση μαλλιών;

Χρησιμοποιούμενη στις Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής από το 1950, η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια χειρουργική διαδικασία που περιλαμβάνει την αφαίρεση ενός μικρού κομματιού από το πίσω μέρος του κεφαλιού που περιέχει πάνω του αρκετό μαλλί και στη συνέχεια τη χρησιμοποίησή του για το "γέμισμα" μιας περιοχής με λιγοστό ή καθόλου μαλλί.

Οι περισσότερες μεταμοσχεύσεις μαλλιών πραγματοποιούνται στο ιατρείο του γιατρού κάτω από τοπική αναισθησία.

Για τη μεταμόσχευση μαλλιών, ο χειρούργος κατ' αρχάς καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής, στη συνέχεια χορηγεί ένα αναισθητικό για τη νάρκωση της περιοχής στην οποία ένα μικρό κομμάτι τριχωτού θα αφαιρεθεί. Μετά την απομάκρυνση της λωρίδας του τριχωτού της κεφαλής με ένα νυστέρι, ο χειρούργος το θέτει στην άκρη και ράβει το σημείο από το οποίο αφαιρέθηκε. Αυτή η περιοχή κρύβεται αμέσως από τα μαλλιά που βρίσκονται γύρω της.

Ύστερα, ο χειρούργος χωρίζει τη λωρίδα που αφαίρεσε σε περίπου 500 με 2.000 μικροσκοπικά μοσχεύματα που περιέχουν μια μεμονωμένη τρίχα ή μόλις λίγες τρίχες το καθένα. Ο αριθμός και ο τύπος των μικρομοσχευμάτων που χρησιμοποιείται εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών, την ποιότητα, το χρώμα, όπως επίσης και το μέγεθος της περιοχής στην οποία θα μεταμοσχευτούν.

Αφού τα μικρομοσχεύματα της μιας ή των λίγων τριχών ετοιμαστούν, ο χειρούργος καθαρίζει και ναρκώνει τη περιοχή στην οποία το μαλλί θα τοποθετηθεί, δημιουργεί οπές ή σχισμές με ένα νυστέρι ή μια βελόνα, και τοποθετεί απαλά και προσεκτικά κάθε μόσχευμα σε κάθε μια από τις οπές.

Ανάλογα με την έκταση της διαδικασίας, η μεταμόσχευση μπορεί να διαρκέσει περίπου 4 με 8 ώρες. Μερικές φορές επιπλέον συνεδρίες μπορεί να χρειαστούν αν συνεχίζετε να χάνετε μαλλιά ή επιθυμείτε πιο πολύ μαλλί.

Προσδοκίες και Ανάρρωση

Μετά την μεταμόσχευση μαλλιών, το τριχωτό της κεφαλής σας μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητο. Ίσως χρειαστεί να πάρετε φάρμακα για τον πόνο για αρκετές ημέρες. Ο χειρούργος σας θα χρειαστεί να τοποθετήσει ένα χειρουργικό επίδεσμο πάνω από το κεφάλι σας για τουλάχιστον μια ημέρα ή και δύο. Ο χειρούργος σας μπορεί επίσης να σας συνταγογραφήσει κάποιο αντιβιοτικό ή ακόμα και αντι-φλεγμονώδες φάρμακο που πρέπει να ληφθεί για αρκετές μέρες μετά την χειρουργική επέμβαση. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι έτοιμοι να γυρίσουν στη δουλειά τους σε περίπου 2 με 5 ημέρες μετά τη διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών.

Ανάμεσα σε 2 με 3 βδομάδες μετά τη χειρουργική επέμβαση, το μεταμοσχευμένο μαλλί θα πέσει, αλλά θα πρέπει να αρχίσετε να παρατηρείτε νέα φύτρωση μαλλιών μέσα σε μερικούς μήνες. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν επιτύχει 70% φύτρωσης νέων μαλλιών μετά από 6 με 9 μήνες. Μερικοί χειρούργοι γράφουν το φάρμακο καλλιέργειας μαλλιών minoxidil (Rogaine) για τη βελτίωση της ανάπτυξης μαλλιών μετά τη μεταμόσχευση, αλλά δεν είναι γνωστό αν αυτό όντως είναι αποτελεσματικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου