Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Ρίσκα της Μεταμόσχευσης Μαλλιών


Το κόστος της μεταμόσχευσης μαλλιών σχετίζεται κατά μεγάλο ποσοστό στη ποσότητα των τριχών που πρόκειται να μεταμοσχευθούν, αλλά γενικά κυμαίνεται μεταξύ 3.000 και 11.000 ευρώ. Η διαδικασία σπανίως καλύπτεται από ασφάλεια.

Όπως σε κάθε χειρουργική επέμβαση, η μεταμόσχευση μαλλιών κουβαλάει αρκετά ρίσκα, συμπεριλαμβανομένης της αιμορραγίας και της φλεγμονής. Άλλοι κινδύνοι που μπορεί να συμβούν κατά τη μεταμόσχευση ειναι οι ουλές και η αφύσικη εμφάνιση της νέας ανάπτυξης μαλλιών.

Κατά τη χρονική διάρκεια που ξεκινάει η ανάπτυξη των νέων μαλλιών, μερικοί ανθρώποι αντιμετωπίζουν φλεγμονή ή λοίμωξη των θυλάκων των τριχών. Αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά και κομπρέσες. Ένα ακόμα ρίσκο είναι η ξαφνική πτώση του μεταμοσχευμένου μαλλιού, ονομαζόμενη shock loss. Ευτυχώς, αυτή η πτώση μαλλιών είναι σπανίως μόνιμη.

Αν ενοχλείστε με την αραίωση των μαλλιών σας ή την φαλάκρα σας, τότε η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την εμφάνισή σας αλλά και την αυτοπεποίθησή σας. Παρ' όλα αυτά όμως, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μόνο αυτό και τίποτα παραπάνω - μεταμόσχευση μαλλιών που ήδη έχετε σε ένα σημείο που είναι πιο εμφανές. Δεν δημιουργεί δηλαδή νέα μαλλιά.

Για τον περιορισμό των ρίσκων και τη βελτίωση της επιτυχίας της χειρουργικής επέμβασης, είναι σημαντικό να κάνετε μεταμόσχευση μαλλιών μόνο αν είστε υγιείς. Πρέπει σε κάθε περίπτωση να συζητάτε τα ρίσκη και τα πλεονεκτήματα κάθε χειρουργικής επέμβασης με τον γιατρό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου